Khaled Atieh werd in 1964 geboren in Rusifa een voorstad van Amman (Jordanië). Hij is van Palestijnse afkomst en sinds zijn geboorte doof en stom. In zijn jeugd woont hij een aantal jaren in Egypte. Terug in Amman volgt hij een opleiding tot timmerman aan een instituut voor spraak- en gehoorgestoorden.

Van jongs af aan houdt Khaled zich bezig met tekenen en schilderen. Dit is voor hem dè manier om te communiceren. Een paar jaar werkt hij als timmerman maar blijft daarnaast zijn schilderen ontwikkelen. Zijn hobby wordt zijn beroep. In 1986 begint hij op het art-department van het Prins Ali instituut voor doven en gehandicapten in Zarqa. Sinds 1993 is Khaled Atieh als docent beeldende kunst verbonden aan de Universiteit van Amman.

Khaleds werk is boeiend en veelzijdig. Ieder schilderij is een verrassende compositie van vormen en kleuren. Blijven kijken betekent steeds weer nieuwe elementen ontdekken. Mens en dier vormen zijn inspiratie, het canvas weerspiegelt zijn emotie. Soms beheerst en weloverwogen, dan weer impulsief en onvoorspelbaar. Hier geheimzinnig en angstaanjagend, daar kleurrijk en explosief. Soms hebben zijn schilderijen de mystieke schoonheid van een sprookje uit Duizend-en-een-Nacht.

Khaled Atieh werkt hoofdzakelijk met olieverf op canvas. In Jordanië en omringende landen, en—sinds 1998—ook in Nederland en België staan vele solo- en groepsexposities op zijn naam. In 2001 won hij de eerste prijs tijdens de prestigieuze ‘Al-Shariqa Competition for Fine Arts’ in de Verenigde Arabische Emiraten.